Eyl

ADANA – Çukurova -TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen Okulumuz Çukurova Deltası ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi  projesi 03 Eylül  2018 – 08 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İsmail Kulak Anadolu Lisesi  coğrafya öğretmeni Mediha Kanat'ın yürütücülüğünü yaptığı proje etkinlikleri için ; Kütahya Çukurova Üniversitesi , DSİ , Çatalan HES İşletme Müdürlüğü , Doğu Akdeniz Üniversitesi Tarım Araştırmaları ve Nevşehir Üniversitesi ile işbirliği yapıldı. Başta ÇÜ. Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil ÇAKAN, ÇÜ. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma ÇEVİK 'in eğitim verdiği projede , Nevşehir Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Ali MEYDAN da katkılarını sunmuştur. Tarihçi yazar Cezmi YURTSEVER inceleme yapılan mekanların tarihi hakkında bilgi verirken drama çalışmalarını Muhammed YILDIRIM , kağıt katlama çalışmalarını Seda ALTAY yaptırmıştır.

Projede  incelenen Çatalan Barajı, Akyatan Lagünü , Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü, Ulukışla- Karagöl ve Çiniligöl, Yılankale, Karatepe Aslantaş Barajı'nda  öğrencilerin;  ekolojik yaşam konusunda farkındalık edinmesi sağlanarak, uygulamalı şekilde günlük yaşamla teorik bilgiler  etkinleştirilmiştir.  Ayrıca  öğrencilerin; etkinliklere aktif katılımı sağlanarak, herhangi bir kaygı duymadan, dokunarak, görerek, eğlenerek ve öğrenmenin keyfini yaşamaları doğa ve bilimle ilgili farkındalık, ilgi ve sevgi düzeylerini artırmaları  ,  analiz ve sentez yapabilmeleri doğa ve bilim okuryazarı olmaları hedeflenmiştir.
Projenin hedef kitlesini Adana'da okuyan başarıl lise 9  ve 10  sınıflar oluşturmuştur. . Bu kapsamda 30 öğrenci projeye katılmış ve eğitim süresi sonunda dı ´Proje Katılım Belgesi´ almaya hak kazanmışlardır.